De opleiding

infraroodfoto's dierentuindieren
picture in picture FLIR infraroodfoto

Opleiding thermografie

In ons thermografie centrum bieden we een volledig pakket aan voor thermografie bij dieren. Staat er niet bij waar u naar op zoek bent dan horen wij dat graag. wij helpen u graag verder, ook prive trainingen bestaat tot de mogelijkheid.

Uniek concept; tijdens de praktijklessen van de 1 dag cursussen zijn er altijd infraroodcamera’s beschikbaar voor studenten die (nog) niet in het bezit zijn van een infraroodcamera. Hierdoor is het mogelijk eerst kennis te maken met de techniek en verschillende type infraroodcamera’s alvorens tot aanschaf over te gaan.

De opleiding thermografie bij paarden in cursusvorm.

Afhankelijk van uw achtergrond kiest u zelf de cursus waar uw interesse naar uit gaat. Als een diploma voor u niet van belang is kunt u kiezen voor dit cursusprogramma om thermografie bij paarden te leren. Deels is er een overlapping in de lesstof voor gediplomeerd paardenthermograaf. Echter u ontvangt een certificaat van deelname. Een certificaat van deelname is GEEN certificering. U bent met een certificaat van deelname dus geen gecertificeerd thermograaf. Als u deze cursus aanvult met enkele Engelstalige cursussen om kennis op te doen in interpretatie dan heeft u ruim voldoende kennis om aan de slag te gaan.

Wordt gediplomeerd paardenthermograaf Level 1 en Level 2.

In de paardenthermograaf Level 1 opleiding leert u alle facetten van het vak paardenthermograaf. De opleiding wordt afgesloten met een toets en het schrijven van patiëntverslagen. Na het met goed gevolg afronden bent u gediplomeerd paardenthermograaf Level 1.

Gediplomeerd Level 2 thermograaf bestaat uit het uitvoeren van een onderzoeksproject(je).

Belangrijk:

Voor iedereen die de opleiding thermografie bij paarden Deel 1 en Deel 2 in cursusvorm hebben gevolgd vanaf 2019, de theoretische en praktijklessen zijn hetzelfde als de jaaropleiding Level 1 en 2 uit het verleden. Deze cursisten kunnen ook gediplomeerd paardenthermograaf worden. De exameneisen en kosten zijn hetzelfde als van de jaaropleiding. Zodra er voldoende cursisten de opleiding in cursusvorm afgerond hebben, zullen we een inschrijfmogelijkheid bieden tot gediplomeerd paardenthermograaf met eisen en kostenplaatje op de pagina met het cursusoverzicht.


OVERIGE CURSUSSEN
Thermografie bij honden

Elk jaar kunnen we een basistraining geven in thermografie bij honden. Voor verdieping van dit vak verwijzen we graag naar onze nascholingscursussen. Deze kan los gevolgd worden of als aanvulling voor het vak paardenthermograaf. Immers vele paardenmensen bezitten ook honden.

MAAK ZELF UW KEUZE

Gaat u voor paardenthermografie of meer voor hondenthermografie, beide, of ook andere diersoorten? Of wilt u alleen leren de infraroodfoto’s te interpreteren? In ons cursuscentrum maakt u zelf de keuze.

Nascholingscursussen

Wist u al dat wij docenten uit de hele wereld benaderen om les te geven? Dit alles om een hoge kwaliteit te kunnen bieden. Niet alleen op het gebied van thermografie maar ook bijvoorbeeld voor medische vakken of zadelpasvorm cursussen. Bekijk onze pagina docenten.

Ga naar het cursusoverzicht veterinaire thermografie.

Cursus beoordelen paard

We bieden theorie en praktijklessen thermografie bij paarden en honden

© Copyright - Thermografie centrum